Wij zijn het Piusplein – ’t Taphuys Tilburg

Altijd al meer willen weten over alle zaken die deel uitmaken van het Piusplein? In onze rubriek ‘Wij zijn het Piusplein’ nemen we jullie 1x per maand mee voor een exclusief kijkje achter de schermen. 

Vandaag vertelt Emma Josiassen jullie meer over zichzelf en ’t Taphuys Tilburg!

Het verhaal van Emma

In 2014 studeerde ik af van de opleiding Commerciële Economie. Hierop volgend heb ik 5 jaar lang mijn eigen horeca zaak gehad totdat ik vond dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. Zo ben ik uitgekomen bij ’t Taphuys Tilburg.

Een dag bij ’t Taphuys is nooit hetzelfde: de werkzaamheden zijn divers en je maakt enorm veel mee! Zelf kies ik bijvoorbeeld alle speciaalbieren die op de tapwand komen. Dit vind ik superleuk en interessant om te doen. Je moet je echt verdiepen in de bierliefhebber zodat je voor iedereen wat wils kunt aanbieden. Van toegankelijke biertjes tot speciale varianten voor de echte ‘biergeeks’!

’t Taphuys

‘t Taphuys is een walhalla voor liefhebbers van wijn en bier. In september 2016 werd onze vestiging in Tilburg geopend. Het oorspronkelijke idee voor ’t Taphuys komt eigenlijk uit de VS. Daar is het heel normaal om in de horeca zelf je biertje te tappen! Onze tapwand bevat 40 speciaalbieren en we hebben 32 wijnen in de klimaatkast.

Als gast krijg je een kaart waarop je een geldbedrag kunt storten en daarna tap je zelf je wijn of bier. Afrekenen doe je per centiliter. Word je liever geholpen door ons personeel? Dan staan zij met een lach voor je klaar! ’t Taphuys geeft een leuke twist aan een avondje uit: een trendy en hippe uitgaans- en borrelplek.

Vernieuwde menukaart

We hebben sinds kort een vernieuwde menukaart! Als ik zelf een gerecht aan zou moeten raden zou dit de Beercan Chicken zijn. Dit heerlijke gerecht is bereid op de Big Green Egg (onze op houtskool gestookte BBQ) en kun je lekker met z’n tweeën delen! Kip en barbecue gecombineerd met bier, dat is toch een perfecte match?!

Wat onze bieren op de tapwand betreft gaan we graag met de seizoenen mee. De komende periode kun je dus zeker wat heerlijke winter- en kerstbiertjes verwachten!

Tap Takeover

1x per maand organiseren we bij ’t Taphuys de Tap Takeover. Hierbij neemt een brouwerij onze tap over en worden 6 heerlijke bieren uitgekozen voor op onze tapwand! Deze bieren blijven vervolgens een week lang beschikbaar. Tijdens de Takeover komt de brouwer persoonlijk langs om onze gasten te adviseren en vragen te beantwoorden! Dit is altijd een erg leuk moment voor alle bierliefhebbers die graag wat meer over de verschillende bieren willen leren.

Spontaan zin gekregen in een borrel of heerlijk gerecht bij ’t Taphuys? Je bent hier 7 dagen per week welkom vanaf 11:00 uur!