Wij zijn het Piusplein – Taphuys Tilburg

Altijd al meer willen weten over alle zaken die deel uitmaken van het Piusplein? In onze rubriek ‘Wij zijn het Piusplein’ nemen we jullie 1x per maand mee voor een exclusief kijkje achter de schermen. 

Vandaag vertelt Twan jullie over zijn werkzaamheden bij ’t Taphuys Tilburg.

Limburgse roots

De 19-jarige Twan is voor zijn opleiding vanuit een klein dorpje in Limburg naar Tilburg verhuisd. Na eerst een tijdje in een kledingwinkel te hebben gewerkt, kwam hij erachter dat dat niet echt was wat hij wilde. Na een avondje op het terras gezeten te hebben bij ’t Taphuys viel hem de leuke sfeer meteen op. Het leek hem superleuk hier te mogen werken. Hij solliciteerde en kon meteen aan de slag. Hij werkt hier nu een half jaar en heeft het ontzettend naar zijn zin. “De ontspannen sfeer die hier hangt en het fijne team waarin we werken zorgen ervoor dat, zelfs na een hectische dag, ik echt lekker gewerkt heb.”

Stralende gasten

Twan vind het het leukst als hij naar buiten kijkt en ziet dat het hele terras vol zit. Het team moet dan flink aanpoten maar het gevoel is dan zo tof als het lukt. “Dan heb je het gevoel van: Yes, het zit lekker vol, wij kunnen dit en het is fijn dat je echt aan het werk bent en niet stil hoeft te staan. Daarnaast is het super om het terras van je zaak compleet vol te zien. Dat geeft echt voldoening.” Hij vindt vooral de reactie van vaste gaste leuk wanneer ze merken dat hij ze herkend én hun vaste bestelling nog weet. Hij ziet dan dat ze verrast zijn en beginnen te stralen. “Daar doe je het voor.”

Geen standaard terras

’T Taphuys vindt Twan een mooie mix tussen terras en lounge. Door de ruime indeling, zowel binnen als buiten met hoge tafels, picknicktafels en de bank binnen, geeft het een relaxte uitstraling en is het geen standaard terras.

Het werken met de ‘tapwand’ vindt hij bijzonder, leuk en makkelijk. Ze hebben 40 tapbieren en 32 wijnen in de wijnkast staan. “Bij het geven van een Tapkaart zeg ik ook nooit “alsjeblieft”, maar altijd “veel plezier”. Dit zegt hij bewust zo, want het is natuurlijk heel leuk om zelf te tappen als gast. Voor hem is de interactie met de gast ook veel leuker dan ‘gewoon’ een bestelling opnemen en wegbrengen.

Gemoedelijke sfeer

Twan vindt het Piusplein erg gemoedelijk. Wanneer je er ook bent, ’s middags, ’s avonds of zelfs ’s nachts – hij vindt de sfeer altijd top. Maar wanneer er iets georganiseerd wordt, zoals de kermis, carnaval of een silent disco, dan wordt het volgens Twan pas écht gezellig. “Vooral de kermis vind ik echt leuk!”

Wil jij de sfeer van ’t Taphuys Tilburg ook ervaren? Kom dan eens gezellig langs en laat je in de watten leggen!