Wij zijn het Piusplein – Café Bolle & Brandpunt

Altijd al meer willen weten over alle zaken die deel uitmaken van het Piusplein? In onze rubriek ‘Wij zijn het Piusplein’ nemen we jullie 1x per maand mee voor een exclusief kijkje achter de schermen. 

Vandaag vertelt Ferhat jullie over zijn weg naar chef-kok bij Café Bolle en Brandpunt.

De weg van afwasser naar chef-kok

Ferhat is de chef-kok van zowel Café Bolle als Brandpunt. En dat doet hij met liefde! Je wordt natuurlijk niet zomaar chef-kok van twee keukens op het leukste plein van Tilburg. Daar is een lange weg aan vooraf gegaan.

Voor Ferhat begon het allemaal op zijn 15e als afwasser in de keuken van Havana. Na slechts vier maanden mocht hij van de afwas doorschuiven naar de ‘koude kant’ van de keuken. Een jaar later stond hij al te koken aan de warme kant, waarna Ferhat besloot ervaring op te gaan doen bij verschillende restaurants.

Terug naar het Piusplein

Op zijn 19e werkte Ferhat, voordat hij aan de slag ging als freelancer, al een jaar of twee bij Café Bolle. In de zes jaar die hierop volgden, is hij op veel verschillende plekken geweest. Ferhat heeft bijvoorbeeld 13 maanden als chef-kok gewerkt in Parijs, hij was toen pas 24! Maar, na verschillende andere uitdagingen, besloot hij dat hij toch weer graag in Tilburg wilde werken. Toen hij de vacature bij Café Bolle zag heeft hij meteen gebeld en kon hij bijna direct aan de slag! Inmiddels werkt Ferhat alweer 3 jaar op het Piusplein en mag hij zich, met trots, chef-kok noemen.

Ieder een eigen concept

Ferhat is verantwoordelijk voor de (menu)kaart van zowel Café Bolle als Brandpunt. En dat is soms lastig. De zaken hebben ieder namelijk een hele eigen identiteit waar de gerechten goed bij moeten passen. Deze identiteit wordt in alles doorgevoerd, zo ook in gebruik van ingrediënten, bereiding en de presentatie van de gerechten. Naast koken is Ferhat dus ook veel bezig met het concept ‘Bolle’ en ‘Brandpunt’ en de verbetering hiervan.

Toekomstplannen van Ferhat

In de toekomst zou ik graag een lunchzaakje willen beginnen. Met koffie, sap, broodjes en andere gezonde dingen. Maar dat is een droom voor later, daar ben ik nu nog niet klaar voor.”

Hij heeft het nu nog prima naar zijn zin op het Piusplein, wat volgens hem het leukste plein van Tilburg is. “Hier leeft het altijd en het is altijd gezellig.” ’s Avonds lekker borrelen op het Piusplein met vrienden die hem na werk komen opzoeken, daar wordt Ferhat nog steeds heel blij van.

Wil jij de sfeer op het Piusplein ook komen ervaren? Stap dan vooral eens binnen bij Café Bolle of Brandpunt om de heerlijke gerechten van Ferhat te proeven!