Wij zijn het Piusplein – Slagroom Eten&Drinken

Altijd al meer willen weten over alle zaken die deel uitmaken van het Piusplein? In onze rubriek ‘Wij zijn het Piusplein’ nemen we jullie 1x per maand mee voor een exclusief kijkje achter de schermen. 

Vandaag vertelt Johan jullie hoe hij het vindt om te werken bij Slagroom Eten&Drinken.

Laag pitje

Johan werkt nu twee jaar bij Slagroom Eten&Drinken op het Piusplein. Na eerst wat anders gedaan te hebben is hij via een vriend bij het café terecht gekomen. Hij werkte al bij Slagroom en Johan kwam daarom wel eens langs. Hij zocht zelf een nieuwe baan en het leek hem leuk om ook bij Slagroom te gaan werken. Zijn studie bestuurskunde staat even op een laag pitje, omdat hij het werken bij Slagroom zo leuk vindt en nu ook meer uren maakt, maar hij hoopt het wel binnenkort weer op te pakken en af te studeren.

Tweede thuis

Het leukste aan werken bij Slagroom vindt Johan het contact met de gasten. “Erg cliché” voegt hij er zelf al lachend aan toe. Vooral de High-Beers zijn zijn persoonlijke favoriet. 

Bij een drie gangen diner krijg je vijf speciaalbiertjes met uitleg daarover. Speciaalbier is helemaal Johans ding. “Ik raak in gesprek met de gast en probeer zo te achterhalen welk speciaalbiertje ik voor deze gast het beste kan inschenken. Mijn doel is pas bereikt als de gast daarna blij naar huis gaat… of beter nog; dat hij er nog vier bestelt en dan nog vrolijker naar huis gaat. Ik zou het super vinden als ons grote aanbod speciaalbier bekender wordt bij de mensen.”

Naast de omgang met de gasten heeft hij ook veel plezier in zijn werk door zijn leuke collega’s: “We hebben een hecht team dat bereid is een stapje extra te zetten voor elkaar. Veel collega’s zitten hier ook vaak in hun vrije tijd of om te studeren. Het is een soort tweede thuis voor ons.”

Je kan altijd terecht op het Piusplein

Op het Piusplein werken de cafés veel samen. Zo komt het regelmatig voor dat er even wat glazen bij de buren worden geleend. Na werktijd zien de concullega’s elkaar ook regelmatig. “Het komt ook wel eens voor dat we met collega’s van de andere cafés op het Piusplein in een kroeg nog samenkomen voor een drankje. Iedereen kent elkaar en dat maakt het Piusplein ook wel bijzonder. Door de evenementen heb ik zo ook veel nieuwe mensen leren kennen en vrienden gemaakt.”

Ze zien elkaar niet als concurrenten. Omdat het allemaal verschillende bedrijven zijn zorgt dat juist voor volle terrassen en een eigen publiek voor iedere kroeg. “Nog zo’n cliché,” volgens Johan, “maar je versterkt elkaar wel. Sinds RIX er is, is het nog iets levendiger op het plein. Ook daar zitten de terrassen vol en komen mensen op af. Alle verschillende concepten zorgen daarvoor. Op het Piusplein kun je van ’s ochtends 10 uur tot ’s nachts 4 uur terecht.”

Ben jij benieuwd geworden naar de gemoedelijke sfeer bij Slagroom Eten&Drinken, kom dan gerust eens langs. Tip: de heerlijke tosti’s op focacciabrood moet je een keer geprobeerd hebben!