Wij zijn het Piusplein – Slagroom Eten & drinken

Altijd al meer willen weten over alle zaken die deel uitmaken van het Piusplein? In onze rubriek ‘Wij zijn het Piusplein’ nemen we jullie 1x per maand mee voor een exclusief kijkje achter de schermen. 

Vandaag vertelt Remco Moerlands jullie meer over zichzelf en Slagroom Eten & drinken!

Het verhaal van Remco

Inmiddels werk ik al 6,5 jaar met veel plezier bij Slagroom Eten & drinken als bedrijfsleider. Hiervoor heb ik ook nog een aantal jaar bij Café Bolle gewerkt. Alles bij elkaar ben ik dus al bijna 13 jaar op het Piusplein te vinden! Ooit begon ik als student ICT maar nadat ik in een huis terecht kwam met allemaal mensen die bij Café Bolle werkten, besloot ik mijn HCF diploma te halen aan de Rooi Pannen.

Nu, aardig wat jaartjes later, geniet ik nog steeds van alle aspecten van het vak: van leidinggeven tot mensen nieuwe dingen leren. Werken bij Slagroom Eten & drinken is erg dynamisch vanwege alle leuke arrangementen die we aanbieden en evenementen die we organiseren. We doen ook veel met speciaal bier, daarom ben ik momenteel bezig met de opleiding tot biersommelier. Zo kan ik ervoor zorgen dat we de gasten de juiste beleving van de high beer mee geven en ik het personeel in mijn enthousiasme over bier mee kan nemen!

Slagroom Eten & drinken

Slagroom Eten & drinken is een ‘eetcafé plus’. We hechten veel waarde aan beleving, sfeer en gezelligheid! Het heeft de sfeer van een bruin café met een typisch Nederlandse uitstraling uit de jaren ’50. De inrichting wordt gekenmerkt door een scheepsvloer, authentieke reclameborden, ouderwetse blikken en vele andere leuke details uit die tijd. Met de warme sfeer, Brabantse gastvrijheid en verrassende menukaart en arrangementen proberen we onze gasten altijd te verrassen!

In de zomer geniet je op ons terras van de zon, snelle service en een heerlijk koud drankje. In de wintermaanden spelen we vooral in op gezelligheid en de warme, huiselijke sfeer van het café. De goede voornemens voor 2019 zijn om het café langzaam wat op te knappen. Ook gaan we aankomend jaar meedoen met de café top 100 om te kijken of we daar een plaatsje kunnen bemachtigen. Ik ben zeer trots op mijn personeel en weet zeker dat we hier samen een succes van gaan maken!

Ice-Dipping

Een van onze bijzonderheden is het arrangement Ice-Dipping. Zo’n 5 jaar geleden begon dit op onze dessertkaart, maar het liep zo hard dat we het als arrangement zijn gaan aanbieden. Tijdens deze unieke ervaring houd je vers fruit en verschillende dippings in een fondue met stikstof van -196 graden celsius. Zo wordt de buitenkant lekker koud en krokant en blijft het fruit fris en sappig.

Combineer verschillende dippings zoals slagroom, chocolade, vruchtensaus en nootjes en maak meerdere laagjes. Zo creëer je een eigen ijs-tapa! Het idee kwamen we tegen op een beurs, hier hebben we vervolgens onze eigen twist aan gegeven. Dit concept bleek een enorm succes, in de zomermaanden hebben we regelmatig tussen de 20 – 30 reserveringen op een dag.

Voor ieder wat wils

Naast Ice-Dipping hebben we bij Slagroom nog veel meer keuze wat betreft arrangementen. Zo hebben we een High Tea, High Beer, Film&Food en Brewmaster Dinner. Voor onze Brewmaster Dinners werken we samen met verschillende brouwerijen. Het diner bestaat uit 4 gangen met 5 bijpassende bieren. De hele avond wordt begeleid door de brouwmeester en onze chef-kok. Beiden zullen ze bij ieder gerecht uitleg geven over de gebruikte ingrediënten en de geselecteerde bieren.

Eigenlijk kun je dit arrangement zien als een uitgebreidere, luxe, culinaire versie van een High Beer. Het is een exclusieve belevenis, omdat het om de 1,5/2 maanden wordt georganiseerd en dan voor slechts 2 dagen beschikbaar is! (Tip: in januari staat ons volgende Brewmaster Dinner gepland, houd de Facebookpagina van Slagroom Eten & drinken en het Piusplein dus in de gaten!)

Wil jij nou écht eens een keer zo’n bijzonder Brewmaster Dinner meemaken of ben jij benieuwd naar een van de andere arrangementen? Kom eens langs bij Slagroom Eten & drinken en laat je verrassen!