Wij zijn het Piusplein – Café Brandpunt

Altijd al meer willen weten over alle zaken die deel uitmaken van het Piusplein? In onze rubriek ‘Wij zijn het Piusplein’ nemen we jullie 1x per maand mee voor een exclusief kijkje achter de schermen. 

Vandaag vertelt Jorn van Abeelen, gastheer en feestbeest in hart en nieren, jullie meer over zichzelf en Café Brandpunt.

Het verhaal van Jorn

Voordat Jorn, uit Goirle, begon bij Brandpunt heeft hij 4,5 jaar in een garage gewerkt als automonteur. Toen hij vanuit Goirle naar Tilburg kwam, besloot hij dat het tijd was voor wat nieuws. Hij heeft het horecawerk altijd een beetje afgehouden, maar toen hij in een nieuwe stad ging wonen besloot hij het toch te proberen. Maar waar begin je dan? “Ik ben jong, ik hou van feesten, dus ik wilde graag ergens werken waar leuke stapavonden gedraaid worden.” De keuze voor Brandpunt was snel gemaakt.

Inmiddels werkt Jorn er zo’n 3,5 jaar. Hij is langzaam in het vak gegroeid en leert nog steeds nieuwe dingen. Hij vindt het leuk om zijn kennis door te geven aan nieuw personeel. “Als hier nieuwe mensen komen werken, zonder ervaring, dan leren ze het vak binnen een half jaar. Daarna is het fine-tunen.”

Tijdens het werk

Jorn is een echte teamplayer, hij zit niet voor niks ook op voetbal. Hij houdt van gezelligheid en is buiten werktijd ook regelmatig bij Brandpunt te vinden. Hij is fulltimer bij Brandpunt en als hij aan het werk is staat hij het liefst achter de bar, daar is hij het beste in. Het meeste plezier haalt hij uit de omgang met gasten, zowel overdag als ’s nachts. ’s Nachts zijn het vooral jongeren waar hij mee om gaat in de drukte van de stapavond. Overdag is het wat rustiger en heb je meer tijd om met gasten te praten. “Van gasten die vaak terugkomen word je toch wel vrolijk, daar maak je altijd wel even een babbeltje mee. Zo ontwikkel je wel echt een band met ze.

De markt is wel anders dan een paar jaar geleden merkt hij. Toen stond het om 22:00 uur al vol met stappers, nu komen die wat later en blijven de borrelaars wat langer hangen. Daar moet je als café dan ook goed op inspelen. De borrelavond loopt nu veel geleidelijker over in de stapavond. Gasten kunnen bij Brandpunt veel langer met een borrelnootje en glas Erdinger aan tafel blijven zitten.

Het Piusplein

Werken op het Piusplein noemt hij leuk en bijzonder. Vooral de samenwerking tussen de zaken vindt hij erg positief. “Je moet bijvoorbeeld altijd in je eentje openen, maar bij beiden buren openen ze tegelijkertijd. Dan sta je toch een beetje met zijn drieën te werken, ’s ochtends vroeg.” Ze helpen elkaar tijdens het werk ook vaak zat, bijvoorbeeld als iemand een gast niet gezien heeft “dan attendeer je de ander daarop.”

De evenementen maken het Piusplein volgens Jorn ook uniek. Zo staat er met kermis altijd een podium en tijdens carnaval een tent. “Koningsdag, voetbalwedstrijden, als er iets te doen is zetten we het meestal groots op.

Wat maakt Brandpunt uniek?

Dat is volgens Jorn toch de combinatie tussen een eetcafé met echt goede gerechten, de mogelijkheid om gezellig te borrelen en de leukste feesten tijdens de stapavonden. “We draaien lunch, diner en een stapavond. En de volgende dag beginnen we gewoon weer opnieuw. De mensen die ’s avonds niet komen, die komen overdag wel langs om te lunchen.

Elke dag is leuk bij Brandpunt en iedereen kan zich er thuis voelen. En ze zoeken nog nieuwe collega’s! Wil jij het vak leren van Jorn (of kun je het al) en een echt feestbeest worden? Mail dan naar info@Cafebrandpunt.nl.