Wij zijn het Piusplein – Slagroom Eten & Drinken

Altijd al meer willen weten over alle zaken die deel uitmaken van het Piusplein? In onze rubriek ‘Wij zijn het Piusplein’ nemen we jullie 1x per maand mee voor een exclusief kijkje achter de schermen. 

Vandaag vertelt Kjell jullie meer over zichzelf en Slagroom Eten & Drinken.

Het verhaal van Kjell

Kjell is 20 jaar oud en heeft voor Horeca Manager gestudeerd aan de Rooi Pannen in Tilburg. Hij is vier jaar geleden begonnen bij Slagroom Eten en Drinken. Toen nog als afwasser, maar inmiddels staat hij fulltime in de keuken als kok. Op het moment is hij nog geen manager, maar hier is hij hard naartoe aan het werken!

Werkzaamheden

Wanneer hij aan het werk is bij Slagroom stuurt hij ook de parttimers aan. Dit zijn vaak leeftijdsgenoten met dezelfde interesses in het dagelijks leven, wat het werk erg gezellig maakt. “Er wordt hard gewerkt, maar er is ook plek voor grappen en grollen.” Inmiddels heeft Kjell zich gespecialiseerd in de mise en place (het voorbereidende van werk) en de lunch bij Slagroom.

“Tijdens een drukke zomerdag kunnen er wel 200 gasten komen lunchen. Om al die lunchgerechten dan goed én snel te bereiden, dat vind ik supertof om te doen!” Van chef-kok Tom heeft Kjell de afgelopen jaren veel kunnen leren. Inmiddels is hij zelf in staat om de opgedane kennis door te geven aan nieuw keukenpersoneel die, net als hijzelf, vaak op jonge leeftijd binnen komen en langzaam doorgroeien in de keuken.

Van alle dingen die hij bij Slagroom doet is hij misschien wel het meest trots op het Brewmaster diner. Dit diner bestaat uit vier gangen die ieder aansluiten op één bier van de brouwerij die op dat moment deelneemt. Vooraf moeten ze dus gerechten samenstellen die aansluiten bij bepaalde bieren. Kjell denkt en werkt graag mee aan het creëren van goede bier-spijs combinaties. Tijdens het diner vertelt de chef-kok aan de 40 gasten over het eten en de brouwer zelf over de bieren. 26 en 27 maart vindt de volgende editie plaats, dit keer voor het eerst in de vorm van een ‘Beer Battle’ tussen twee brouwers.

Fan van het Piusplein

“Supertof, het is de gezelligste plek in Tilburg om te zitten. En dan hoeft niet eens bij Slagroom te zijn, bij onze buren zit ik ook graag. Met grote evenementen zoals kermis en carnaval werken we ook samen om op het Piusplein één groot feest neer te zetten. We delen een podium en buitenbarren waardoor we eigenlijk allemaal collega’s van elkaar zijn. En als er in de keuken bij ons een keer iets op is kunnen we altijd even bij de buren naar binnen lopen om het te lenen. Dat is nooit een probleem.”

Maar ook als er grappen uitgehaald worden staan ze voor elkaar klaar op het plein. Zo komt het nog wel eens voor dat een nieuwe collega op pad wordt gestuurd om ‘Irish koffiebonen’ of ‘groen paprikapoeder’ te halen bij een van de buren. Dat bestaat natuurlijk helemaal niet, maar alle andere zaken gaan hier netjes in mee en sturen ze met een smoesje weer door naar de volgende zaak. “Als zo’n jongen pech heeft wordt hij een uur lang heel de stad doorgestuurd op zoek naar een product dat niet bestaat.”

Onderlinge sfeer

Als laatste wil Kjell nog extra benadrukken hoe leuk de onderlinge sfeer is bij Slagroom. Er ontstaan levenslange vriendschappen onder de collega’s en mensen staan altijd voor elkaar klaar. “De meeste mensen die hier gewerkt hebben kijken terug op een ontzettend leuke tijd. Dat merk je ook wel. Tijdens de jaarlijkse reünie voor (oud) personeel komen nog altijd veel mensen opdagen. En veel oud-collega’s komen af en toe nog een dagje werken, bijvoorbeeld tijdens carnaval. Gewoon omdat ze dat leuk vinden om te doen.”

Wil jij zelf ervaren hoe het is om te werken bij Slagroom Eten & Drinken?
Neem  dan snel een kijkje: https://piusplein.nl/medewerker-bediening-slagroom