Carnaval

Tijdens Carnaval is het 5 dagen volop feest in het zuiden van het land. Het Piusplein heeft tijdens Carnaval een apart podium inclusief programmering waar vijf dagen lang jong en oud zich kan vermaken.

Één week van te voren begint het al met proefblazen. Van alle kanten komen carnavalsbands gezellig hun deuntjes laten horen aan het publiek om iedereen alvast klaar te stomen voor de week die komen gaat. Op de vrijdag voor Carnaval begint het feest met de jaarlijkse kroegentocht. Op het Piusplein is het dan al zo gezellig dat veel mensen blijven hangen. Daarna gaat het feest nog 4 dagen door met verschillende dj’s en artiesten. Ook de optocht hoef je vanaf het Piusplein niet te missen!

Tijdens Carnaval staan er op het Piusplein twee tenten met elk een eigen programma. Het terras voor MC Donalds wordt omgedoopt tot Kruikenplein en op het terras voor Café Bolle, Café Brandpunt, Café Slagroom en ‘T Taphuys staat jaarlijks een grote Schrobbelèrtent waar op dinsdag ook het traditionele Boeliekroeliefist wordt gehouden voor de allerkleinsten.